Zelené Irsko – Jen na skok

Před námi je pár dní prázdnin, což je ideální příležitost vyrazit na cestu. Možná by bylo lepší říct na cestičku, protože mám volno jen na pět dní – takže nás čeká rychlá návštěva Irska.

https://stairnaheireann.net/2017/07/23/a-few-perhaps-unknown-facts-about-ireland/
http://www.promitani.cz/irsko/

Už jsme kdysi zmínila, že nám cesty vlastně navrhují letecké společnosti svými levnými letenkami. A pro tuhle cestu to platí dvojnásob. Ryanair vymyslel zajímavou variantu s netradičními přestupy. Začínáme v Praze přes Brusel, resp. přes nízkonákladové letiště v Charleroi. Což ale znamená, že plánovanou první návštěvu Bruselu budeme muset znovu odložit, protože mezi letištěm a centrem je vzdálenost 60 km. Takže spíše si projdeme město Charleroi…

To ale není první změna plánu, kterou jsme nuceni udělat. Ihned po letenkách jsme si zabookovali přijatelně drahé ubytování v Dublinu přes AirBnB (což nebylo úplně jednoduché, protože to vypadá, že Dublin je hodně drahé město). Když už jsme si začali myslet, že máme vše podstatné vyřešeno, narazili jsme na obrovskou nevýhodu ubytování v soukromí. Bohužel týden před odletem nám přišla zpráva, že naše ubytovatelka musí do nemocnice, takže u ní nemůžeme nocovat. A co teď? Na poslední chvíli bylo ubytování podobné cenové úrovně vyprodané. Společnost AirBnB nám nabídla možnost ubytovat se jinde v rámci společnosti (na což nám přidala navíc 10% z původní ceny), nebo nám vrátí celou platbu. Dlouho to vypadalo na druhou variantu, ale nakonec jsme si připlatili víc a najdeme nocleh poblíž letiště.

Poslední dobou stále více využíváme zkušenosti jiných cestovatelů na webu (např. na skvělá Hedvábná stezka nebo řadu využitelných recenzí na Tripadvisoru), i když tištěné průvodce jsme úplně nezavrhli, přestože rychle zastarávají. S jejich pomocí jsme dali dohromady nástin itineráře, jeho naplnění bude hodně záviset na nepředvídatelném irském počasí. Celkem na nás čekají v Irsku pouhé tři dny, takže uvidíme, co se nám podaří stihnout. Poslední den, v neděli, se budeme přesouvat netradičním způsobem – přeletíme z Dublinu do Manchesteru v Británii, dále autobusem do Liverpoolu, kde budeme mít čas i na jeho rychlou prohlídku, a pak ještě poslední přelet do Prahy. Plán je narýsovaný, uvidíme, zda budeme mít šanci ho naplnit, či dojde k nějaké další změně. Na co se těším????

http://alternativeselect.ie/opportunities/aeclientpartner/
https://www.ringsfromireland.com/Blog/80/A-Riverside-Proposal—Four-Most-Romantic–Locations-in-Ireland
http://beautifulmeath.com/newgrange-tour/
http://www.radynacestu.cz/zajezd/to-nejlepsi-z-dublinu-moherove-utesy-letecky-z-prahy/

Ve středu vyrážíme….

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *