Základy italské kuchyně: Spaghetti aglio, olio, peperoncino
Těstoviny jíme docela často a mám pocit, že se jich nikdy nepřejím. Pocházejí z Itálie, kde existuje první záznam o jejich vaření už s přelomem letopočtu, takže asi dva tisíce let. Jejich výroba je vlastně úplně jednoduchá. Těsto nemusí kynout, jen se spojí mouka a voda, mohou se přidat vejce nebo další přísady, které těsto třeba obarví. Italové tradičně používají mouku ze speciální tvrdé pšenice – semoliny, ale dnes se dají sehnat i těstoviny celozrnné, pohankové nebo špaldové. My vyhledáváme klasiku. Určitě se vyplatí koupit kvalitní těstoviny, vyzkoušet různé značky nebo si přivést originální těstoviny z Itálie, tam nemůžete šlápnout vedle. Nekvalitní těstoviny totiž zkazí celé jídlo, i kdyby jste k nim udělali super omáčku. Druhým způsobem, jak těstoviny změnit na příšernost, je jejich rozvaření, navíc se tím prý zhoršuje jeho stravitelnost.