Co ochutnat ve Španělsku? – Tapas (a recept na salát z chobotnice navíc)
Návštěva španělského baru je vždycky zážitek. Už to sice nevypadá jak na počátku 90tých let, kdy jsme navštívili Španělsko poprvé. Po zemi pod stoly se válely nedopalky cigaret (a to kouřil v baru snad každý), párátka a napichovátka ze špejlí, ubrousky i zmačkané papíry, slupky z olupované slunečnice. Každou chvíli vzala obsluha velké koště a uklidila, po chvíli to mohla zopakovat. Dneska už jsou bary uklizené pořád, zážitek z chuti zůstal.
Tradičně se zde pije víno, ale nebývá problém dát si i točené pivo. Ale ta největší lahůdka je určitě tapas. Na malých talířcích jsou podávány malé porce rozmanitého jídla jako jednohubky. Nejčastěji si můžete vybrat u pultu, kde jsou vystaveny, takže ani nemusíte vědět, jak se správně jmenují, stačí, že se vás zaujmou na pohled.







